Robie House –  Frank Lloyd Wright

Robie House  Frank Lloyd Wright


Robie House was one of the first residences in which steel beams were
steel beams were directly integrated into the design.
These long beams integrated into the ceilings and floorboards were
necessary to create console balconies that appear to be suspended in the air.

Since the steel beams also support the majority of the weight of the house, the exterior walls had little structural function, which structural functions, allowing F. L. Wright to incorporate allowed F.L. Wright to incorporate a large number of doors and windows. More importantly, the steel structure eliminated the need for columns and structural walls
and structural walls in the interior, further emphasizing the overall open plan that Wright and Robie preferred.

Robie House   Frank Lloyd Wright


“Both F. Both F. L. Wright and I were in complete agreement on every line of the house, within an inch of its life. And we agreed that it would be a good idea for him to do it. And we agreed that there should be no deviation from these technical specifications. technical specifications.” Frederick Robie, on working with Frank Lloyd Wright.

The house occupies approximately 841.9 m2 (9,062 ft2). The front door and main entrance are partially hidden on the northwest side of the house, the northwest side of the house, behind a suspended balcony, to create a sense of privacy and privacy and protection for the family. The entrance itself is dark and has a low low ceiling, while the steps to the second floor create a sense of anticipation as
of anticipation as the visitor climbs them. Once upstairs,


the ‘light-filled’ living room and dining room form an imposing contrast with the dark entrance hall, which seems to make the living spaces even more spacious.

Robie House  Frank Lloyd Wright


The ground floor of the Robie™ House has been designed for everyday use and includes a billiard room, a game room, and service areas. The kitchen is located on the first floor, as are a guest room and the more formal spaces of the house, namely the living room and dining room. These two rooms are separated by a massive central These two rooms are separated by a massive central fireplace, but they are connected on the south side The fireplace itself has an opening above the hearth, visually connecting the two rooms.

Leave a Reply

Your email address will not be published.